Sedam razloga zašto ne trebate staviti fotografije vaše djece na internet

Iako na prvi pogled zvuči nevino, fotografije vaše slatke djece objavljene online više nikad neće biti samo vaše.

Ne mora značiti da će se nešto loše dogoditi, ali u vrijeme kada se sve odvija preko interneta, krađa identiteta i dostupnost sadržaja ljudima za koje ne znate ni ko su, ni s čim se bave ni s kakvim mentalnim bolestima se bore, sigurnije je zaštititi svoje dijete.

1. Nikad ne objavljujte lokaciju

Zbog djetetove sigurnosti, ako i dijelite fotografije na društvenim mrežama nemojte objavljivati lokaciju. Bilo da ste u školi, na plesu ili na plaži – ne objavljujte gdje ste jer ne želite da nepodobne osobe saznaju gdje se vaše dijete kreće, savjetuje portal Bright Side.

2. Nemojte dijeliti fotografije dječjih hobija

Koliko god bili ponosni na svoje mališane – odolite porivu da dijelite fotografije njihovih hobija i interesa. Oni koji ih žele prevariti i namamiti tako dobivaju puno informacija o onome što dijete voli.

3. Fotografije sa službenim informacijama

Možda zvuči privlačno objaviti pasoš s puno žigova ili karticu koju ste nabavili djetetu, ali – službene informacije online put su do otkrivanja djetetova mjesta stanovanja.

4. Fotografije kraj automobila

Ne želite da bilo ko zna ko zna koliko vrijedan automobil imate, a pogotovo ako je riječ o autu vašeg djeteta. Također, tako slučajno možete objaviti i registraciju auta što također vodi do otkrivanja ličnih nformacija.

5. Nikad, baš nikad ne objavljujte fotke polugolog ili golog djeteta

To je vama vjerojatno jako slatko, ali ljudi s određenim mentalnim bolestima i pedofili to vide na potpuno drugačiji način. Uostalom – danas, sutra vaše dijete će narasti i neće biti sretno što su na internetu objavljene njegove gole fotografije.

6. Razmišljajte o djetetovoj budućnosti

Danas se puno ne razmišlja o tome kako će naša djeca sutra gledati na objavljivanje svojih fotografija online. Vrlo je vjerojatno da im se neće svidjeti ni jedna od tih fotografija, a i moguće je da će utjecati na njihovu budućnost. Ništa se ne može izbrisati s interneta, a niko od nas ne želi da današnje fotografije na ikoji način štete u budućnosti djetetu, bilo poslovno ili društveno.

7. Ne objavljujte fotografije s drugom djecom

Da biste objavili ovakve fotografije prvo biste trebali za dopuštenje pitati roditelje te djece. Ako se njihove informacije ukradu i iskoriste, vi ćete za to biti odgovorni. Ne samo to, ako se takav slučaj i dogodi, posljedice će biti puno opasnije i za dijete i za roditelje, a to im sigurno ne želite priuštiti.

Izvor: Faktor.ba

You must be logged in to post a comment Login