Poštujte ovih pet pravila i seks vam nikada neće biti monoton

Svaki razočarani član bračne zajednice, koji ima bar 10 godina iskustva u tim vodama, reći će vam da seks mora da bude zabavan i željen, a ne puko odrađivanje “bračnih dužnosti”.

Ipak, često se može pročitati na društvenim mrežama, da se i žene a i muškarci pitaju kako nakon toliko vremena, ista osoba može da nas uzbudi jednakim intenzitetom kao i na početku?

Nije teško, usvojite ovih nekoliko pravila i sve će biti sjajno, a monotonija će nestati!

Maštarije – fantazije i snovi su jedno, a stvarnost je drugo. Malo sanjarenja nikom ne škodi te ne znači da više ne volite svog partnera ili da trebate prekinuti vezu kao što to većina pomisli .

Predigra – oralni seks, dodirivanje i druge vrste stimulacije predstavljaju veliki užitak, ali i stvaraju napetost za ono što slijedi uskoro. Predigra čini seks zanimljivim i nepredvidivim, ali i opušta vas i priprema tijelo.

Seks jednom sedmično – dokazano je da su parovi koji se seksaju barem jednom sedmično bolje povezani i otvoreniji jedni prema drugima. Međutim, ako jednostavno niste raspoloženi, stavite svoje osjećaje na prvo mjesto.

Usredotočenost – fokusirajte se na ono što vas uzbuđuje kod vašeg partnera, a ne ono što vas smeta. Stručnjaci za seks potiču parove da se prisjete što ih je privuklo na partneru kako bi ‘osvježili’ situaciju u spavaćoj sobi.

Zajednički trenuci – nerijetko zbog djece i obveza parovi zaborave izlaziti sami. Povremeno si dopustite spoj samo s vašim partnerom nakon kojeg će slijediti seks bez straha da vam neko upadne, piše Metro portal.

Izvor: Radio Sarajevo

You must be logged in to post a comment Login