Orgazam ima brojne benefite, doživite ga u isto vrijeme kada i vaš partner

Osim što pruža zadovoljstvo i čini da se osjećate dobro, orgazam ima i i brojne druge zdravstvene benefite. Ipak, veoma rijetko se dešava da partneri u isto vrijeme dožive orgazam zbog čega seks stručnjaci savjetuju kako da to postignete.

“Orgazam je lični proces. Kada želite da doživite orgazam u isto vrijeme kao i vaš partner dogodit će se da jedno požuruje, a drugo usporava. To će rezultirati time da se i vi i vaš partner osjećate loše”, rekla je seks terapeutkinja Vanessa Marin.

Istovremeni orgazam jeste teško postići i mnogima zvuči nedostižno, ali da biste došli do tog trenutka koji će vas snažno povezati s partnerom seks stručnjaci napravili savjetuju kako da to najlakše postignete.

Prije svega, morate znati šta vas zaista uzbuđuje i podijeliti to sa svojim partnerom.

“Ukoliko poznajete seksualne preferencije svog partnera i bez stida ga upućujete na ono što vas uzbuđuje rezultirat će seksualnim samopouzdanjem koje će vam pomoći da se osjećate hrabrije i da eksperimentišete sve dok ne uskladite svoje erogene zone s partnerovim”, rekla je seks terapeutkinja Janet Brito.

Nakon toga svom partneru prezentujte sve ono što vam je potrebno prije, tokom i nakon seksa. “Ukoliko želite doći do orgazma u isto vrijeme komunikacija s partnerom je ključna”, naveo je seks terapeut Jesse Kahn.

Seks terapeuti navode da je veoma važno i da se naizmjenično grlite, jer je za postiganje najboljeg seksualnog doživljaja važno da su partneri posvećeni jedan drugom.

Veoma je važno i da održite kontakt očima kako biste ostali povezani i sinhronizirali disanje koje će vam garantovano donijeti više uzbuđenja. Ukoliko ste blizu orgazma, a vaš partner nije kažite mu to i promijenite pozu.

“Uživajte u trenutku, a kada vaš partner dođe do orgazma pridružite mu se ponovo i pomozite jedno drugom da na zadovoljavajući način doživite vrhunac”, rekao je
živajte u trenutku, i kada vaš partner dođe do orgazma, pridružite im se ponovno i pomozite jedni drugima da na zadovoljavajući način završe”, rekla je seks terapeutkinja Shannon Chavez.

Seks terapeuti savjetuju i da obogatite svoj seksualnim život različitim seksualnim igračkama i proizvodima za intimnu zabavu odraslih.

Veoma je važno da ne razmišljate previše o orgazmu, jer vam to može stvoriti pritisak i na taj način biti kontraproduktivno. Stručnjaci savjetuju da duboko udahnete kako biste mogli pronaći zadovoljstvo u iskustvu, bilo da se vaši orgazmi događaju sinhronizirano ili ne.

“Oslobodite se očekivanja i usredotočite se na to da se opustite i da sudjelujete u svom i u užitku svog partnera”, rekla je Chave.

Izvor: Klix.ba

You must be logged in to post a comment Login