Jeste li sigurni da je došlo pravo vrijeme za vjenčanje

Ponekad je teško razaznati veže li vas za partnera strast ili ljubav. Ammanda Major, savjetnica za veze i seksologinja, otkrila je nekoliko načina kako da otkrijete kada je pravi trenutak za brak.

Možda će vam zvučati kao kliše, ali zaista ćete sami znati kada je pravo vrijeme za brak. Kada se budete oboje ugodno osjećali, kada partneru otkrivate ranjive stvari o sebi, kada budete mogli prihvatiti sve nedostatke, ali i dalje voljeti svog partnera samo su neki od razloga da prihvatite bračnu ponudu.

Iako je možda nerelano očekivati da nikada nećete doći u raspravu s partnerom, ako se želite vjenčati, morate biti spremni na diskusiju i argumentirano rješavanje problema.

“Znat ćete da stvari ne idu pravim putem ako stalno ponavljate iste argumente, a oni ne budu uvažavani. To vremenom postaje vrlo iscrpljujuće. Svako bi trebao biti u stanju preuzeti odgovornost za argumente koje je iznio, a ne da krivi drugu osobu. Nužno je da budete spremni na kritiku, ali i spremni uputiti je”, objasnila je Ammanda.

Jedan od načina da shvatite da ste spremni za brak je i da ste u stanju govoriti o ozbiljnim temama. Razgovarajte s partnerom osjećate li se ugodno u društvu njegovih prijatelja i porodice vašeg partnera. Ispitajte i dijelite li stav po pitanju ostajanja u kontaktu s bivšim djevojka/momcima ili ne?

Prije braka trebali biste utvrditi imate li vi i vaš partner iste ciljeve i očekivanja u životu.

Razgovarajte o tome imate li iste poglede i na stvari poput novca, možete li o tome otvoreno razgovarati, volite li trošiti ili štedjeti jer svakodnevna iskušenja mogu uzrokovati probleme ako se o tome ne slažete, posebno nakon što se završi medeni mjesec i početna faza braka.

Važno je znati stavove o kojim se ne slažete i biti svjesni možete li preći preko njih ili ne.

Izvor: Klix.ba

You must be logged in to post a comment Login