Instagram napokon stigao kao samostalna aplikacija na Windows desktop

Aplikacija je trenutno bolja za rad na tabletima, a potrebno je još malo rada kako bi bila dovoljno dobra i na desktopu.

Nakon pokretanja na Windows Mobile platformi u aprilu, Instagram je napokon doveo svoju društvenu mrežu na Windows desktop u obliku samostalne aplikacije.

Aplikacija je već dostupna u Windows Storeu, a omogućiće vam da pregledate vaš News Feed, čitate Stories i odgovarate na direktne poruke. Takođe će vam omogućiti pretraživanje, Explore tab i pristup vašem profilu kao što su upisi i postavke.

Za razliku od opcije koja je dostupna na webu, takođe nudi i mogućnost opcije dijeljenja za Facebook i Messenger. Nudi vam mogućnost i postavljanja fotografija, ali samo ako imate tablet ili računalo koje ima ekran osjetljiv na dodir i kameru. To naravno isključuje većinu desktop i prijenosnih računara.

Aplikacija je trenutno bolja za rad na tabletima, a potrebno je još malo rada kako bi bila dovoljno dobra i na desktopu.

Naprimjer, glavno sučelje zauzima centralni dio ekrana ostavljajući puno bijelog prostora sa strane koji je mogao biti mnogo bolje popunjen.

Izvor: Dnevnik.hr

You must be logged in to post a comment Login