Chrome od sada troši manje energije

Googleov Chrome možda jeste najkorišteniji internet preglednik na svijetu, ali je isto tako i poznat po velikoj “gladi” za resursima – prije svega tu mislimo na korištenje radne memorije i procesorskog vremena.

Od verzije 56 stigla su neka poboljšanja vezana uz korištenje RAM-a, a od ove sedmice u verziji 57 limitira se i okupiranje procesora od strane Chromea.

Chrome 57 donio je niz manjih poboljšanja i tradicionalno nekoliko desetina sigurnosnih zakrpa, no tek po njegovom lansiranju iz Googlea su izvijestili i o poboljšanju bitnom za sve koji ovaj preglednik koriste na prijenosnicima.

Naime, nova verzija još agresivnije “koči” sve pozadinske otvorene tabove (osim onih koji proizvode neki zvuk ili obavljaju neku zadaću za korisnika), i ograničava im pristup procesoru računara, štedeći tako bateriju, piše Bug.hr.

Limitiranjem procesorskog vremena na tek jedan posto po otvorenoj kartici koja koristi previše resursa u Googleu procjenjuju da će smanjiti ukupno opterećenje pozadinskih kartica za oko 25%.

Izvor: Dnevni avaz

You must be logged in to post a comment Login