11 trikova koji će vam olakšati rukovanje pametnim telefonom

Iako većina smarfona ima vrlo prijateljsko sučelje, čak i veliki tehnički znalci neke stvari uzimaju zdravo za gotovo. Vaš će telefon raditi bolje ako se poslužite ovim jednostavnim trikovima koji ne koštaju ništa, a donose puno benefita.

Tipke za glasnoću možete koristiti kao gumb okidača

Pokušaj fotografiranja s jednom rukom pomoću zadanog gumba na ekranu može biti teška, a ponekad i nemoguća misija, osobito ako je vaš telefon veći. Fotografija može ispasti mutna, potresena, a u najgorem slučaju telefon vam može ispasti iz ruke. Stoga, želite li jednom rukom uslikati savršen kadar, bez straha da ćete ostati bez telefona, iskoristite tipke za glasnoću, piše Tportal.hr.

Zrakoplovni način rada brže puni bateriju

Prebacivanje pametnog telefona na takozvani zrakoplovni način rada sprečava traženje signala, zbog čega se njegova baterija brže puni. Iako danas pametni telefoni imaju superbrzo punjenje, to je još uvijek veliki trik ako želite čim brže napuniti bateriju.

Onemogućite opciju zakretanja zaslona

Funkciju zakretanja zaslona trebate onemogućiti i koristiti je samo kad vam je to doista potrebno. Uključena, ova opcija koristi posebni senzor, zvan akcelerometar, koji troši puno baterije.

Kako poboljšati zvuk tijekom snimanja videozapisa?

Kvalitetu zvuka videozapisa možete poboljšati tako da pokrijete mikrofon. Ovim trikom prigušit ćete pozadinsku buku, što će vam omogućiti da bolje čujete glavni audio stream. Sve što trebate napraviti je da prstom pokrijte mikrofon dok snimate videozapis.

Crna pozadina štedi bateriju

Svjetlina telefona jedan je od mnogih prilično efikasnih načina za brže pražnjenje baterije pametnog telefona. Da biste to smanjili, jednostavno preuzmite i kao podlogu postavite tamnu pozadinu. Nije efektno, ali je nadasve funkcionalno.

Sunčane naočale kao filteri

Ovo je pomalo neobično rješenje, ali vrijedi ga isprobati; mogli biste se ugodno iznenaditi rezultatom. Ako je previše svjetla u vašem kadru, onda samo usmjerite fotoaparat telefona kroz sunčane naočale. Na taj će se način smanjiti odsjaj, poboljšati rasvjeta, a fotografija će izgledati mnogo bolje.

Ponovno pokrenite telefon najmanje 3 puta tjedno

Vaš telefon ne bi trebao stalno raditi najvećim kapacitetom. Želite li da sve njegove aplikacije rade glatko, ponovno ga pokrenite najmanje tri puta tjedno. Na taj će se način vaše aplikacije resetirati i pametni telefon će dobiti potrebni odmor.

Izbjegavajte korištenje telefona dok se puni

Kratki kabeli za punjenje mobitela imaju svoju dublju svrhu. Oni su kratki kako bi vas obeshrabrili u korištenju telefona tijekom punjenja, jer to nije dobro za život baterije.

Kako pravilno očistiti zaslon telefona

Istraživanja su pokazala da pametni telefon na sebi ima više bakterija od WC školjke. Mnogo prljavih površina i ruku svakodnevno dodiruje vaš telefon. Srećom, da biste očistili svoj uređaj ne treba vam puno: mješavina 80% vode i 20% alkohola, naprimjer izopropilnog, bit će sasvim dovoljna. Stavite smjesu u bocu za prskanje, poprskajte mobitel i obrišite ga čistom pamučnom ili kožnom krpicom.

Kako se sjetiti gdje ste parkirali automobil?

Tko nije barem jednom u životu nije zaboravio gdje je parkirao svoj automobil? Ili gdje se nalazi hotel u kojem ste se smjestili na proputovanju? Ako se nađete na nekom novom, vama nepoznatom mjestu, uslikajte u blizini neko upečatljivo obilježje, kakvu zgradu, reklamu, visoko drvo… nešto što se svojom veličinom ili izgledom ističe u prostoru, kako bi vas to podsjetilo i navelo kamo trebate ići.

Pritisnite i držite gumb okidača za snimanje kontinuiranih snimaka

Značajka ‘kontinuirani snimak’ omogućuje snimanje do 20 fotografija u sekundi, ovisno o telefonu. Mnogi ljudi nisu svjesni toga, ali sve što trebate učiniti je pritisnuti i držati gumb okidača i gledati kako se događa čarolija!

Izvor: N1

You must be logged in to post a comment Login