Ljubav nije dovoljna da biste živjeli srećno: Skriveni uzroci raspada porodice

Često ćete se iznenaditi što je nekim odnosima, koji su se činili idilični, došao kraj. Postoje određeni razlozi zašto se to dešava.

Danas dok sam provodio vrijeme na internetu naišao sam na diskusiju o nečijem razvodu koji slijedi. Žena je bila u dosta teškoj situaciji jer joj je muž radio neke stvari iza leđa i sada želi da uzme svu imovinu od nje. Sada na kraju sve je izašlo na vidjelo.

Ipak, ona se ponašala dostojanstveno. Bila je kulturna i pristojna, ali ipak zbunjena svime što se dešava. Nije htjela da se na sve strane razglase njihovi problemi, a znala je da je to teško. I još manje od toga je htjela da popusti. Bila je zbunjena jer joj nije bilo jasno otkud svi ti problemi.

Njen muž je pokušavao da otme zaista veliki novac od nje. Izmišljao je različita objašnjenja koja ona nije prihvatala. Vratila se u kuću svojih roditelja, a odmah zatim podnijela papire za razvod braka. On je tek tada shvatio da ju je izgubio i koristio je sve načine da je vrati, ali nije mu išlo za rukom.

Njihova ljubav je nestala, odnos se urušio preko noći. Odjednom je izgledalo kao da ničega nije bilo i kao da se ništa više neće moći vratiti. On je počeo da pati, da lije suze, da kune sve jer se brak uništio. Bila je nanijeta šteta, i nije bilo moguće vratiti stvari na staro.

Drugovi su ga savjetovali da pusti sve, ali to su sasvim pogrešni savjeti. Tim savjetima je uništeno mnoštvo porodica. Jednom sam prilikom sa svojom partnerkom išao na kurs šivenja. Ona je mnogo željela da ide, a ja baš nisam naročito sposoban. Ipak otišli smo.

Tamo je bio jedan par pored nas. Plašio sam se kako sječem, a učitelj je rekao “Ne trebate se plašiti kako sječete, uvijek će nešto ispasti krivo, ali razmišljajte o dobrom rezultatu!”. Fokusirao sam se na to što je rekao. Moja partnerka i ja smo se super zabavljali, a njih dvoje su se takmičili jedno sa drugim.

Pravili su neprijatnu atmosferu. Tako je i u životu, takvim odnosima prije ili kasnije dođe kraj, piše Pult24.info.

You must be logged in to post a comment Login