Lista top 10 destinacija za posjetiti u 2015. godini

Ako razmišljate koju destinaciju posjetiti, donosimo vam deset svjetskih lokacija koje će u 2015. godini privući veliki broj turista. Listu je napravio CNN-ov reporter Richard Quest.

Centar modne industrije u Italiji, Milano, u 2015. godini će se fokusirati na budućnost hrane na Expo 2015. Milano, koji će biti domaćin, pretpostavlja se da će posjetiti oko 20 miliona ljudi.

“Putnici”, instalacija umjetnika Arne Quinze, jedan je od 1.000 kulturnih događaja u Monsu u 2015. godini. Kao Evropska prijestolnica kulture u idućoj godini, belgijski grad očekuje 2.000.000 posjetilaca.

Bahamska rivijera, na Nassau, Baha Mar uključuje četiri hotela, golf terene, 30 restorana i barova, 14 bazena i kasino dovoljno veliki da parira bilo u kojem Macau.

Abu Dhabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima brzo je postao kulturni centar na Bliskom istoku. Louvre će se otvoriti u Abu Dhabiju sljedeće godine. Zayed, Nacionalni muzej, će se otvoriti u 2016 godini

Centar Los Angelesa poznat po novim hotelima, prodavnicama i restoranimaU 2015. godini bit će otvoren Broad’s muzej, koji je trebao otvoriti svoja vrata ove godine.

20. marta 2015. godine, Farska ostrva će biti jedno od dva mjesta na svijetu na kojem će se moći prisustvovati potpuno pomračenje sunca. Rezervacije za krstarenja i turističke posjete već su se počele bilježiti.

Provincija Salta u Argentini je dosta zapostavljena lokacija s turističke strane uprkos šarenilu gradova i velikih vinarija. Iduće godine to bi se moglo promjeniti jer je u planu da se investicijom od 160.000.000 dolara ovo mjesto pretvori u poznatu turističku destinaciju.

Rijeke Mekong i Irrawaddy posjetit će više desetina kruzera u 2015. godine. Rijeke su arterije kroz Myanmar, Laos, Vijetnam i Kambodžu.

50. rođendan Singapura bit će proslavljen naredne godine uz vatromet i zabavni sadržaj. Nacionalna galerija bit će otvorena proširivanjem kulturne ponude Singapora.

Coober Pedy je “podzemni grad” u Australiji koji će proslaviti stogodišnjicu u 2015. godini uz festival dragulja, maraton i ulične zabave, u kojem možete vidjeti slavne zemunice, domove mještana.

Izvor: N1 info

You must be logged in to post a comment Login