Lica Srebrenice i Bratunca – Slaviša Simić

Upoznajte vaše sugrađane, otkrijte ko su oni i čime se bave i kroz njih upoznajte bolje vaš grad.

Portal eSrebrenica.ba donosi vam sasvim novu temu u kojoj ćete upoznati Lica Srebrenice i Bratunca svakim danom kroz nekoliko pitanja.

Želite li i vi da postanete Lice Srebrenice i Bratunca? Pišite nam na adresu: [email protected].

Danas upoznajte Slavišu Simića iz Bratunca.

Ime i prezime, godine, mjesto stanovanja

Slaviša Simić, 25, Bratunac

Čime se bavite?

Apsolvent Visoke škole unutrašnjih poslova

Šta radite u slobodno vrijeme?

S obzirom na to da sam uz učenje, posao, par hobija, i aktivista OO “Odisej“ Bratunac, nemam baš mnogo slobodnog vremena. Veoma ga cijenim i provodim sa porodicom i najbližim krugom prijatelja. Takođe volim pročitati neku dobru knjigu i pogledati dobar film

Koju ste knjigu posljednju pročitali?

“Anđeli i demoni“ – Den Braun, “Tišine“ – Meša Selimović, obe završene prije otprilike 10 dana

Zadnji film koji ste gledali?

“Most na reci Kvaj“

Gdje želite da otputujete?

Nažalost, davno sam prestao da budem neko ko vjeruje u svece i ljude, ali mi je opet najveća želja da posjetim Svetu goru i Jerusalim

Šta za vas znači “život”?

Kao što reče jedna djevojka u jednom od prošlih intervjua – Nema života bez ljubavi.  Dodao bih još da je život samo tranzicioni period između rođenja i smrti… i da ga treba živjeti punim plućima, uvijek se truditi da ga poboljšamo i nikad ne žaliti za učinjenim… jer ćemo pred sobom imati ostatak da žalimo za neučinjenim.

Da imate jedan dan vlasti, šta biste uradili?

Da imam taj jedan dan vlasti, ne vjerujem da bih mogao išta promijeniti jer dok se svi mladi ne dignu na noge, ujedine i prestanu preuzimati tuđe misli i ideje već razvijati svoje, bićemo društvo čiji prirodni priraštaj, obrazovanje i životni standard opadaju, a povećavaju se samo potrošačka korpa i porezi. Jednostavno bih pokušao da mladima otvorim šansu za napredak, da ne budemo kako Dubioza kaže “na vrhu liste po odlivu mozaka… mozgova“.

You must be logged in to post a comment Login