Legalizacija bespravno sagrađenih objekata do 24. maja

Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove opštine Srebrenica pokrenulo je sve zakonske aktivnosti u cilju legalizacije bespravno sagrađenih stambenih i drugih građevinskih objekata.

Svi oni koji imaju nelegalno sagrađene objekte dužni su da se jave u Opštinu Srebrenica, popune neophodne obrasce nakon čega će, u roku od 30 dana, ova komisija izaći na teren, obaviti uviđaj i pristupiti izdavanju rješenja o legalizaciji.

Zakon o uređenju prostora i građenju Republike Srpske nalaže da do 24. maja vlasnici svih nelegalno izgrađenih objekata u RS-u podnesu zahtjeve opštinskim organima za legalizaciju a iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a napominju da ovaj rok neće biti produžen.

U Srebrenici nije poznat broj nelegalno sagrađenih objekata, objekti koji su izgrađeni do 1980. godine kada je obavljeno avionsko snimanje područja Srebrenice su legalizovani, dok se za ostale, nakon 1980. godine koji su izgrađeni bez dozvole, vlasnici moraju započeti sa procesom legalizacije.

Svi vlasnici nelegalno sagrađenih objekata dužni su da podnesu zahtjeve za legalizaciju i ako nemaju riješene imovinsko-pravne odnose jer u protivnom može doći do rušenja nelegalnih objekata nakon isteka roka za legalizaciju.

You must be logged in to post a comment Login