Kupovina hale: Usvojene izmjene bužeta Opštine Srebrenice

Grant Vlade Srbije u iznosu od miliona evra, 120 miliona dinara, bio je razlog da se održi tematska sjednica lokalnog parlamenta i izmjeni odluka o budžetu za 2018. godinu i sa 9,6 miliona budžet uveća na 11,6 miliona KM.

Na 5. tematskoj sjednica Skupštine opštine Srebrenica odbornici su raspravljaju o  Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o usvajanju budžeta opštine Srebrenica za 2018. godine i  Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izvršenju budžeta opštine Srebrenica za 2018. godinu što je loklani parlament usvojio.

Načelnik Odjeljenja za finansije Davor Maksimović rekao je da je za donošenje ovakve odluke dobijena saglasnost Ministarstva za finansije Republike Srpske.

“Vlada Srbije je prebacila obećana sredstva zbog čega smo održali tematsku sjednicu kako bi do nakon praznika kupili halu”, rekao je Mladen Grujičić načelnik ove opštine.

On kaže da je firma Takos koja se bavi proizvodnjom stolica spremna da otvori fabriku i da je za tu namjenu planirana kupovina hale i da su se obavezali da će otvoriti 100 radnih mjesta u startu.

Za kupovinu hale i zemljišta izdvojeno je 850.000 evra, a za sanaciju hale 150.000 evra.

You must be logged in to post a comment Login