Kulturni centar Srebrenica dobiće grijanje

Zgrada Kulturnog centra Srebrenica već godinama ima probleme sa grijanjem tokom zimskog perioda, a ovih dana i ovaj problem bi mogao da bude prošlost.

Rekonostrukcija grijanja mogla bi biti obavljena do početka sezone grijanja jer je ova ustanova ušla u uži krug za izbor objekata za rekonstrukciju  u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj“  koji se realizuje širom BiH uz podršku UNDP BiH.

Direktorica Kulturnog centra Srebrenica Mediha Smajić izrazila je svoje zadovoljstvo ovim projektom te se zahvalila Opštini Srebrenica koji su predložili ovu ustanovu za rekonstrukciju.

„Mi smo najvažnji kulturni objekat na području opštine pa i šire, a ovdje se svakodnevno dešavaju razne kulturne aktivnosti. Nažalost, neki određeni projekti što su realizovani ranije nisu odrađeni na najbolji mogući način tako da danas imamo ustanovu u kojoj prokišnjava krov ili je krov obrušen u jednom dijelu objekta. Nemamo dugoročno riješeno pitanje grijanja, imamo dotrajalu stolaruju, ali se nadamo da ćemo ovim projektom uskoro sanirati i ova pitanja“, istakal je Smajićeva.

UNDP u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti  Republike Srpske implementira projekt iz oblasti energetske efikasnosti pod nazivom „Zeleni ekonomski razvoj“, a projektom je obuhvaćena i opština Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login