Završeni prvi “Dani pozorišta” u Bratuncu

Predstavom bratunačkog Amatersko pozorište „Milica Topalović“ iz Bratunca “Pozdravi nekog” završena je prva manifestacija posvećena pozorištu.

Predstva “Pozdravi nekog” urađena je prema tekstu Vesne Ognjenović i Budmira Nešića i govori o ispovijesti djece koja se nalaze na margini društa i zaboravljena su od svih.

Direktor bratunačkog Doma kulture Radovan Petković kaže da je zadovoljan kako su protekli prvi “Dani pozorišta” i da je cilj manifestacije da se ljudima omogući da u svom gradu imaju priliku pogledati neku od predstava, posebnom djeci i mladim ljudima.

“Veoma sam zadovoljan kako je sve prošlo. U prosjeku, svake večeri imali smo između 100-150 posjetioca”, ističe Petković.

Program manifestacije počeo je 10. aprila i do večeras prikazano je šest predstava, a ulaz je bio besplatan.

Manifestaciju je pokrenuo Doma kulture Bratunca koji je u proteklom periodu pozitivno poslovao, a sponzori su pomogli da ulaz na sve predstave bude besplatan.

Tokom šest večeri festivala bratunačka publika imala je priliku da da pogleda kabare Gorana Sultanovića “Ja pjevam svoj bluz”, predstava „Ožalošćena porodica“ Pozorište mladih Zvornik, „Gorčilo, jesi li to doš’o da me vidiš?“ u izvedbi Ljubovijskog dramskog pozorišta, „Kafina, cura fina“ koje izvodi Pozorište Maslačak iz Bijeljine, monodrama Ninoslava Ćuluma „Petar Pepo Bandić“ i večeras predstava „Pozdravi nekog“ Amatersko pozorište „Milica Topalović“ iz Bratunca.

Organizatori su najavili da će i naredne godine ponovo organizovati ovakav festival.

You must be logged in to post a comment Login