U Srebrenici predstavljena „Prepiska Kočićeva“

Narodna biblioteka Srebreica bila je domaćin promocije izdavačke djelatnosti Matične biblioteke Zvornik knjige “Prepiska Kočićeva” autora Jovana N. Ivanovića.

O knjizi su govorili direktorica Narodne biblioteke Zvornik Nega Stjepanović, recezent knjige Milorad Đoković i direktorica Biblioteke „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca Jasmina Ivanković.

Nega Stjepanović kaže da je motiv ove knjige zapravo da se više govori o Petru Kočiću koji je ostavio veliki trag u književnosti i istoriji istakavaši se kao borac za slobodu i pravdu te jednakost svih građana.

“Prepiska Kočićeva” je zapravo prošireno izdanje knjige “Tragika Petra Kočića” autora Milorada Đokovića, koji je kroz svoj istraživački rad pokušao dočarati život, djelo i lik Petra Kočića.

On kaže da je do knjige došlo kada je objavio svoj prvi feljton u “Politici” koji je imao 23 nastavak i za koji je dobio nagradu „Pero Todorović.“

Direktorica Biblioteke „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca Jasmina Ivanković kaže da je knjiga “Prepiska Kočićeva” obuhvatila sva pisma Kočića, a tu se nalaze pisma i odgovori koje je imao sa svoju djevojkom, kasnije i suprugom Milkom, te pisma koja ranije nisu objavljena.

Promociju knjige Matična biblioteka Zvornik odrzaće i u bibliotekama u Bratuncu, Milićima, Vlasenici, Šekovićima.

You must be logged in to post a comment Login