U ponedjeljak predstavljenje radova sa međunarodne likovne kolonije

Povodom završene Treće međunarodne likovne kolonije „Srebrenica 2018“, u Srebrenici će biti zvanično otvorena izložba radova nastalih na ovoj već tradicionlanoj likovnoj koloniji.

Izložba će biti postavljena u Galeriji Kulturog centra Srebrenica do 10. decembra, a već 11. decembra izložba putuje u Tuzlu.

Kako je najvljeno, izložbu će otvoriti dva hora, dječiji „Kuća dobrih tonova“ Srebrenica i Zbor Klisa, a učestvovaće i veliki broj akademskih slikara koji su uzeli učešće u trodnevnoj Međunarodnoj likovnoj koloniji „Srebrenica 2018“.

Na trećoj kolonijji učešće je uzelo 24 akademska umjetnika, što je do sada najveći broj učesnika gdje je nastalo 52 djela koja su dar Franjevačkom međunarodnom centru za dijalog, mir i povjerenje.

Pored Srebrenice, BiH, izložba će biti postavljena i u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj. 

Izložba će biti otvorena u 14.00 časova u ponedjeljak, 3. decembra, u Kulturnom centru Srebrenica.

Treća međunarodna likovna kolonija „Srebrenica 2018“ podržana je od Franjevačkog međunarodnog centra za dijalog, mir i pomirenje i Župe Srca Isusova Zvornik-Srebrenica, te uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Franjevačke provincije Bosne Srebrene, Vrhbosanske nadbiskupije, Opštine Srebrenica, Kruha Sv. Ante i drugih.

You must be logged in to post a comment Login