Superar Srebrenica uskoro promoviše svoj treći spot

Najveselija i najpozitivnija inicijativa “Superar Srebrenica” snimila je danas svoj treći video spot.

Mališani iz Skelana, Srebrenice, Potočara i Bratunca, članovi dječijeg hora “Superar Srebrenica” danas su snimili spot za treću pjesmu.

Ovog puta izabrana je popularna numera “Hit the road Jack” Reja Čarlsa, koji se tokom svog života borio protiv diskriminacije afričkog stanovništva u Americi.

“Superar Srebrenica” do sada je snimio dvije autorske pjesme za koje su urađeni spotovi. Riječ je o pjesmi “Love People” koja je nastala u sklopu humanitarne regionalne kampanje ”Kad se srca slože” za pomoć školama koje su uništene u poplavama 2014. godine zajedno sa dvanaest regionalnih muzičkih zvijezda iz regiona.

Srebrenički dječiji hor je ubrzo od tada održao turneju u Švajcarskoj gdje je prikupljeno 10.000 eura koje su uručene muzičkim školama u regionu za sanaciju prostora i kupovinu instrumenata.

Prošle godine snima se i drugi spot za pjesmu “Let us sing together” koju je komponovao Gerald Wirth, austrijski dirigent, kompozitor i horski pedagog koji od 2001. postaje umjetnički dirigent poznatog svjetskog hora “Bečki dječaci”.

Ove godine Superar inicijativa u Bosni i Hercegovini obilježila je peti rođendan samostalnim koncertima u Sarajevu i Srebrenice, a do sada ovaj hor imao je nekoliko značajnih nastupa kao što su: nastup pred papom Franjom u Sarajevu, Samit za integraciju Balkanskih zemalja u EU koji se održao u Beču prošle godine, nastup na otvaranju Investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici i raznim manifestacijam širom naše zemlje i Evrope.

Superar Srebrenica osnovan uz podršku Fondacije „Bauern helfen Bauern“ Salzburg (Seljaci pomažu seljacima). Ovo je jedan multietnički projekat pomirenja, koji pruža priliku da više od 350 djece iz Srebrenice, Bratunca, Potočara, Skelana iskusi važnost i ljepotu zajedničkog stvaranja muzike.

You must be logged in to post a comment Login