Srebrenička biblioteka nagradila najbolje čitaoce

I ove godine Narodna biblioteka Srebrenica nagradila je korisnike koji su tokom 2017. godine redovno posjećivali biblioteku, pratili aktivnosti i sadržaje i koji su pročitali najviše knjiga. Promovisan je i prvi broj lista “Biblioteka i Vi”.

Prema evidenciji Dječijeg odjeljenja biblioteke u Srebrenici, u kojoj su korisnici do 14. godina, najviše knjiga u 2017. godini pročitao je Matija Blagojević, učenik trećeg razreda “Prve osnovne škole” Srebrenica. On je u toku godine pročitao 103 knjige i do sada je nekoliko puta dobijao zahvalnicu za najviše pročitanih knjiga.

Najmlađi aktivni čitalac Dječijeg odjeljenja je Andrija Janković, koji ima pet godina. Andriji je za četiri mjeseca članstva izdato 21 knjiga, koje su mu čitali njegovi roditelji.

Prema evidenciji Odjeljenja za odrasle, najviše knjiga u 2017. godini je pročitala Jelena Bibić, ukupno 83 knjige iz fonda biblioteke dok je zahvalnica za savjestan odnos prema knjizi kao i višegodišnje članstvo u biblioteci ove godine dodjeljeno Cvetku Milovanoviću, koji je ujedno pročitao 59 knjiga.

Područno odjeljenje biblioteke u Skelanima formirano je 2010. godine i većinu korisnika ovog odjeljenja čine učenici Osnovne škole “Kosta Todorović” iz Skelana. Tokom prošle godine najviše knjiga pročitala je Sonja Vujić, učenica četvrtog razreda a najmlađi čitalac je Sanja Savić.

Aktivnosti područnog odjeljenja pratile su godišnji plan aktivnosti biblioteke a čitaoci na raspolaganju imaju preko 3.000 knjiga.

Narodna biblioteka Srebrenica danas je predstavila i list “Biblioteka i Vi”, list o bibliotečkoj i muzejskoj djelatnosti i aktivnostima Narodne biblioteke Srebrenica.

U okviru lista obuhvaćene su aktivnosti koje je biblioteka u protekla četiri mjeseca sprovodila. Plan je da se list idaje na svaka četiri mjeseca, tri puta godišnje.

You must be logged in to post a comment Login