Škola u Skelanima spremno dočekuje početak drugog polugodišta

Osnovna škola „Kosta Todorović“ u Skelanima vrijedno se priprema za početak drugog polugodišta, a izvršena je i sanacija podova u šest učionica.

Direktorica Sanja Močević kaže da je Vlada Republike Srpske i Ministarstvo prosvjete i kulture finansiralo sanaciju četiri škole među kojima je i škola iz Skelana.

„Izvršili smo sanaciju šest podova u učionicama i time obavili sve pripreme za početak drugog polugodišnja. Vlada RS i resorno ministartvo za te potrebe obezbijedili su 6.000 KM“, ističe direktorica ove škole.

Sanacija podova u školi

Ona kaže da imaju dovoljno ogreva i da će učionice biti tople, te da je obezbijeđen prijevoz učenika zahvaljujući Opštini Srebrenica koja izdvaja značajna sredstva za ovu stavku.

Prema njenim riječima i u ovo godini ova obrazovna ustannova uzeće učešće u svim takmičenjima, sekcijama i predavanjima koje priređuje resorno ministartvo, a biće uključena i u projekat „Dositej”, kao i u istraživanje „TIMSS 2019“ koje se sprovodio na nivou BiH, a uključuje prirodne nauke u četvrtom razredu.

Školu pohađa oko 90 učenika od prvog do devetog razreda.

You must be logged in to post a comment Login