NBS: I ove godine Dječija nedjelja u biblioteci

Narodna biblioteka Srebrenica trinaestu godinu zaredom održava kreativne radionice “Dječija nedjelja u biblioteci“ u okviru obilježavanja međunarodnog prava djece.

Ovogodišnje održavanje radionica biće u periodu od 2. do 6. oktobra, a kao naše goste i učesnike radionica pozivamo mališane starije grupe iz Dječijeg vrtića „Poletarac“ Srebrenica kao i učenike l i ll razreda „Prve osnovne škole“ Srebrenica, Područne škole iz Potočara i OŠ „Kosta Todorović“ iz Skelana.

Radionice u Srebrenici će se održavati pet dana u prostorijama Dječijeg odjeljenja, u periodu od 9.30 do 11 časova, u saradnji sa predstavnicima organizacije Crea Thera International iz Srebrenice i Opštinom Srebrenica, koja obezbjedila prevoz za djecu iz Potočara.

Područno odjeljenje Biblioteke u Slekanima će takođe biti domaćin najmlađim sugrađanima koji vrtić i školu pohađaju u Skelanima.

Pored druženja sa djecom kroz zajednički rad, upoznajemo ih i sa bibliotekom kao institucijom, sa radom biblioteke, knjigama koje mogu pronaći na policama Dječijeg odjeljenja, njihovim pravima ali i obavezama koje kao čitaoci imaju prema knjizi a sve u cilju približavanja naše ustanove njima i pokušaju da se kroz naše, kasnije svakodnevno, druženje stvori čitalačka navika i njeguje ljubav prema pisanoj riječi.

Prilikom boravka u biblioteci djeca će posjetiti i Muzejsku zbirku Narodne biblioteke Srebrenica i imati priliku da pogledaju eksponate ali i novu postavku „Osaćansku sobu“, dio etnološke postavke Muzejske zbirke, saopšteno je iz NBS.

You must be logged in to post a comment Login