Najbolja godina za Dom kulture Bratunac

Protekla godina bila je najbolja godina za Dom kulture Bratunac koji je u svojoj režiji organizovao više od 100 događaja, dok je u saradnji sa drugim taj broj daleko veći.

Tokom prošle godine bratunački Dom kulture oborio je sve rekorde kada je riječ o organizovanju raznih kulturniih i obrazovnih sadržaja, a svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima nije krio ni direktor Radovan Petković.

“Prošle godine organizovali smo 10 promo izložbi, više od 40 filmova, oko 30 predstava gdje su nastupila velika imene pozorišne scene”, istakao je Petković.

On kaže da su na pozornici ove ustanove nastupili glumci među kojima su Lepomir Ivković, Ljuba Tadić, bivši članovi Indeksovog pozorišta, Tihomir Stanić, Minja Subota, Goran Sultanović, Irfan Mensur, Boda Ninković, Predrag Ejdus i mnogi drugi.

Tokom mjeseca decembra ova ustanova priredila je veliki broj događaja među kojima i bila i popularna predstava “Hor bečkih dječaka” gdje igraju Irfan Mensur, Boda Ninković i Predrag Ejdus.

“Prošle godine poslovali smo veoma dobro zbog čega smo željeli da našim građanima poklonimo jednu ozbiljnu predstavu, komediju ‘Hor bečkih dječaka’ koja je bila posjećana do zadnjeg mjesta”, rekao je Petković.

Beogradski glumci izrazili su zadovoljstvo sa bratunačkom publikom i njihovim ponašanjem u sali, bontonom u pozorištu, a Petković ističe da se prošle godine radilo na edukovanju publike o tome kako treba da se ponašaju na ovakvim događajima kroz promotivne letke.

“Izuzetna nam je čast ugostiti ovakve glumce koji Bratunac napuste srećni i pozitivni i svojim kolegama pričaju lijepo o nama, to nam je najbolja promocija, kao ustanove ali i grada”, ističe Petković.

Protekle godine premijerno je prikazan film “Kako smo matirali žutu damu” autorke dr Nade Vasić u Bratuncu nakon čega i u Beogradu i na televiziji.

On kaže da se ove godine nastavlja sa Festivalom ruskog filma koji se realizuje sa u saradnji sa Ambasadom Rusije u BiH, Dani pozorišta i Rok festivalom koji su se pokazali interesantni za bratunačku publiku.

“Cilj nam je da nastavimo sa festivalima koje smo počeli protekle godine, a zajedno sa Svetosavskom omladinom i ove godine će se održati Bratunačke duhovne večeri koje traju mjesec dana i nude razne kulturne i obrazovne sadržaje”, kaže Petković.

Ova ustanova nastavila je i saradnju sa Sarajevo Film Festivalom i sa Operacijom kino sa kojima se već duže sarađuje gdje se emituju filmovi prikazani na ovom prestižom filmskom festivalu i za publiku u Bratuncu.

Petkovič kaže da Dom kulture Bratunac od januara ove godine prelazi na trezorsko poslovanje što je svakako novina za sve njih, a imaju izuzetnu saradnju sa Opštinom Bratunac i nadaju se da će kvalitet njihovog poslovanja unaprijediti i ove godine i biti uspješan kao proteklih godina.

You must be logged in to post a comment Login