KUD “Vaso Jovanović” i ove godine u Turskoj

Kulturno-umjetničko društvo “Vaso Jovanović” iz Srebrenice gostovaće po četvrti put na festivalu “Dan djeteta” u Istanbulu, Opština Beykoz od 19. aprila do 24. aprila.

Ovo je tradicionalna smotra folklora posvećena “Danu djeteta” na kojoj su nastupila društva iz čitave Evrope, a KUD “Vaso Jovanović” specijalni je gost.

“Ovo je nastavak druženja i sticanja novih prijateljstava sa kulturno-umjetničkim društvima iz Turske ali i drugih zemalja koje nastupaju, i posebna saradnja i prijateljstvo sa bratkskom srebreničkom opštinom Beykoz”, kaže koreograf Suljo Jelkić.

On ističe da se završavaju pripreme za putovanje u Tursku, a nakon toga očekuje ih nekoliko nastupa u našoj zemlji i regionu, kao i “Dani Srebrenice”.

Srebrenički KUD u Turskoj je nastupio 2014. godine, a samo 2016. nije nastupio na pomenutom festivalu.

Predsjednik KUD-a “Vaso Jovanović” Nermin Alivuković ističe da se ovo društvo susreće sa teškom ekonomskom situacijom.

“Za putovanje obezbijedili smo 4.000 KM, a nedostaje još 1.000 maraka kako bi se platio prevoz u Tursku”, ističe Alivuković i dodaje da je budžet društva smanjene sa 10.000 na 5.000 KM, a da su zbog nedostatka sredstava ovog vikenda odložili nastup u Milanovcu.

Kulturno-umjetničko društvo “Vaso Jovanović” iz Srebrenice prošle godine je obilježilo 70 godina od osnivanja, a u tri sekcije ima oko 70 članova.

You must be logged in to post a comment Login