Kreće dječija predstava iz Srebrenice po regionu

Direktor “Kamernog teatra 55” iz Sarajeva Emir Hadžihafizbegović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis ove opštine načelnik Bego Bektić i direktorica Kulturnog centra Srebrenica Mediha Smajić uručili su polaznicima škole glume diplome.

Emir Hadžihafizbegović rekao je da je veoma zadovoljan kako su protekle radionice i da je na redu priprema predstave i izvođenje publici.

“Premijera predstave biće za tri mjeseca u Srebrenici nakon čega kreću igranja širom BiH, ali i regije”, rekao je Hadžihafizbegović koji je predstavio i režisera predstave “Petar Pan” Gorana Damjenca.

Damjanac je rekao djeci da je čuo pohvale glumaca koji su proteklih nekoliko mjeseci radili sa njima i da vjeruje da će zajedno uraditi veliku predstavu.

“Ovo je predstava o tome kako nikada ne trebamo odrasti, čak i onda kada porastete, važno je da sačuvate dijete u sebi”, kazao je Damjanac.

Hadžihafizbegović je najavio igranje predstave u svim glavnim gradovima regije, te kazao da vjeruje da će neko dijete iz Srebrenice pronaći put do pravog glumca kojeg možemo gledati u pozorištu i na televiziji.

Stručni kadar, 19 glumaca angažovao je “Kamerni teatar 55”, Kulturni centar Srebrenica ustupio je prostor za rad a Opština Srebrenica snosila je troškove noćenja glumaca.

You must be logged in to post a comment Login