Inicijativa bratunačkih umjetnika za likovnu koloniju

U sklopu programa osamnaeste kulturno-sportska manifestacija “Đurđevdanski dani – Bratunac 2019” večeras je u galeriji Doma kulture Bratunac otvorena kolektivna izložba slikara i vajara.

Prvu kolektivnu izložbu otvorio je direktor Doma kulture Bratunac Radovan Petković rekavši da je izloženo više od 60 radova.

„Moram istaći svoje zadovoljstvo što smo na inicijativu umjetnika odlučili da ove godine ponudimo jednu ovakvu izložbu i nadam se da je ovo samo početak, te da će naša galerija u narednom periodu biti mjesto okupljanja, druženje i stvaranja naših umjetnika“, rekao je Petković.

Izložba je prodajnog karaktera gdje su predstavljene slike bratunačkih umjetnika profesora Save Vukadinovića, Ivana Krsmanovića, učenica Jovane Radović, Marije Banduka, Dragane Erić i Aleksandar Tomić, kao i radovi akademskog vajara Bojana Grujića iz Ljubovije i grafičkog dizajnera Aljoše Buhe.

Profesor Savo Vukadinović prošle godine je imao svoju prvu samostalnu izložbu u Bratuncu, a izlagao je svoje radove širom Balkana.

„U razgovoru sa kolegama došli smo do zaključka da ovaj grad treba jednu likovnu koloniju na kojoj bi se umjetnici družili i stvarali djela koja bi ostala Domu kulture kao stalna postavka. Iskreno se nadam da će lokalne vlasti iznaći načine da podrže ovakvu ideju“, kazao je Vukadinović.

Pomenuta izložba biće otvorena do subote, 4. maja.

Galeriju fotografija pogledaje na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login