Infuzija nastupa u finalu Gitarijade ”Na putu za jug”

Četvrta državna Gitarijada “Na putu za jug” u Mostaru okupiće veliki broj bendova, gitarista a među njima je i popularni trojac, bend Infuzija iz Bratunca.

I ovogodišnju Gitarijadu “Na putu za jug” organizuje Muzički centar Pavarotti Mostar gdje se prijavio veliki broj bendova, a samo neki nastupuće u finalu.

Mirko Ostojić, gitara i vokal

Nastup na finalnim večerima, zakazanim za 9. i 10. avgust, ostvario je i bend Infuzija iz Bratunca.

“Drago mi je što sam i tu stigao sa sinovima za ovo kratko vrijeme postojanja Infuzije, Mi ne pričamo prazne priče, mi radimo i opet smo dokazali da ima vrijednih bendova na našem području”, rekao je Rajko Ostojić iz benda Infuzija koji čini Đorđe na bubnjevima, 11 godina, i Mirko Ostojić na gitari i vokalu, 15 godina.

Đorđe Ostojić, bubnjevi Foto: Tea Jagodić

Rajko ističe da mu je čast da prvi put nastupi na ovoj gitarijadi i u Mostaru, a više o gitarijadi saznao je u reportažama i na internetu.

Najbolja grupa biće nagrađena trodnevnim snimanjem u studiju „A“ MC Pavarotti, a predviđene su i nagrade za najboljeg gitaristu, basistu, bubnjara i pjevača.

“Infuzija ima preko 20 autorskih pjesama, radimo vrijedno i nećemo usporiti dok ne vidimo svoju gramofonsku ploču, onda ćemo ići lagano”, kaže Rajko i obaćeva da će mostarskoj publici predstaviti rok zvuk sa Drine.

Grupa Infuzija prošle godine nastupila je na desetom Demofestu u Banja Luci, a nedavno je osvojila drugo mjesto za nagradu na Z.E.T. Hit za 2018. godinu, a fanovi ovog benda negodovali su jer je njihov favorit tokom glasanja bio mnogo bolji, sve do kraja, zbog čega su iskazali nezadovoljstvo i sumnju u uskraćivanje pobjede ovom bendu.

You must be logged in to post a comment Login