Djeca Srebrenice snimila film sa Jasmilom Žbanić

U Srebrenici, Kući dobrih tonova, u toku je filmska radionica namijenjena za djecu i omladinu “Furaj svoj film 4” koju vodi poznata bh, režiserka Jasmila Žbanić, a velika premijera zakazana je za sutra, nedjelja 23. jula, od 20.00 časova u zatvorenoj ulici Vase Jovanovića.

Na radionici učestvuju i stručnjaci kamere, montaže, tona, scene, kostima, a specijlani gost je Laka.

Poznati muzičar Laka, direktno iz Makarske, gdje je snimao novu pjeesmu “Lizalo”, odmah je došao u Srebrenicu gdje je tokom tri dana radio sa djecom i snimio pjesmu.

“Djeca, ko djeca, uvijek su odlična. Nema razlike među djecom bilo gdje u našoj zemlji. Zajedno smo radili i napravili pjesmu koja će biti dio filma”, kaže Laka.

Radionica je počela 15. jula, a za 23. juli planirano je prezentacija filma koji su snimila djeca iz Srebrenice, Potočara i Bratunca koja će imati jednu pozorišnu predstavu i projekciju filma u zatvorenoj ulici između kafića “Malboro” i aščinice “Azemina”.

Djeca su kroz radionice učila kako se piše scenario, knjiga snimanja, šta je to filmska režija, a iali su i radionice glume, kamere, montaže, scenografije, kostima , šminke i filmske muzike.

You must be logged in to post a comment Login