Danas počeo upis u srednje škole u Srebrenici i Bratuncu

Jutros je počeo upis u prve razrede srednjih škola u Srebrenici i Bratuncu.

Srednjoškolski centar Srebrenica ove godine planira da upiše 96 učenika, a Srednjoškolski centar Bratunac 144.

U školskoj 2020/2021. godini SŠC Bratunac vrši se upis za: arhitektonski tehničar, građevinski tehničar, tehničar za CNC tehonologije, obrađivač metala rezanjem, bravar – zavarivač, tehničar elektroenergetike, električar – elektroinstalater i autoelektričar.

U školskoj 2020/2021. godini SŠC Srebrenica vrši se upis za: gimnaziju – opšti smjer, medicinskog tehničara, farmaceutskog tehničar, prehrambeni proizvođač i frizer.

Javnim konkursom određena su dva roka za upis učenika u srednje škole, i to junski rok od 15. do 26. juna i julski rok od 6. do 17. jula.

U junskom upisnom roku prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje škole počinje 15. juna, a završava se 16. juna za učenike koji imaju 60 i više bodova. Rezultati upisa objavljuju se 18. juna.

Prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje i trogodišnje škole počinje 22. juna, a završava se 24. juna za učenike koji imaju manje od 60 bodova. Rezultati upisa objavljuju se 26. juna.

Shodno odluci Vlade Repblike Srpske i u SŠC Srebrenica biće stimulisana deficitarna zanimanja i to za za zanimanje prehrambeni prerađivač u Srebrenici i zanimanje smjer bravar – zavarivač i obrađivač metala rezanjem u SŠC Bratunac koji će dobiti stipendiju u visini od 100 KM i plaćen prevoz.

You must be logged in to post a comment Login