Kuhinje koje nikada neće izaći iz mode: Ovo je stil sa kojim nećete pogriješiti

Posljednje dvije-tri godine trendovi nisu bili na strani ovog vanvremenskog izbora. Sjetite se samo koliko ste puta na društvenim mrežama naišli na kuhinje u nijansi zelene žalfije

Neke stvari u interijerima nikada neće izaći iz mode, a među njima je bijela kuhinja, koja je decenijama bila jedan od najpopularnijih izbora. Ipak, posljednje dvije-tri godine trendovi nisu bili na strani ovog vanvremenskog izbora. Sjetite se samo koliko ste puta na društvenim mrežama naišli na kuhinje u nijansi zelene žalfije. Uz sve više tamnih i neočekivanih boja koje srećemo na kuhinjskim elementima, da li je bijelim kuhinjama odzvonilo?

Utisak čistoće

Ako trendove ostavimo po strani, bijela kuhinja ima prednosti i nedostatke kao i svaka druga boja. Lako će se uklopiti u skoro svaki interijer, ostavlja utisak čistoće, uklapa se i naglašava druge zanimljive elemente dizajna kao što su pločice, kuhinjske ploče itd. kuhinjskih elemenata, prljavština je vidljivija, a ako ostatak interijera nema uzbudljivih elemenata, kuhinja će izgledati neupadljivo.

Međutim, bijela kuhinja je i dalje bezvremenski izbor koji vrijedi razmotriti. Iako neki dizajneri primjećuju i slažu se sa trendom živahnijih izbora kada su boje kuhinje u pitanju, niko od njih ne odbacuje bijelu u potpunosti. Evo šta to znači i kako prilagoditi ovaj klasik modernom interijeru koji neće izgledati zastarjelo.
image

Bezvremenski izbor

Bijela kuhinja je veoma širok pojam jer postoji čitav niz takozvanih toplih i hladnih nijansi bijele. Ako mislite da bijela kuhinja znači samo jedno, mnogo toga propuštate. Architectural Digest napominje u članku da vam treba dovoljno vremena da odaberete pravu bijelu boju. ‘’Mekša, kremasta bijela može biti odlična za stvaranje osjećaja seoske kuće, ali će izgledati neprikladno u elegantnom, modernom interijeru. Isto tako, hladna, snježnobijela boja može izgledati potpuno neprikladno u planinskoj kući za odmor’’.

Prvi izbor

Bijela kuhinja ne mora biti potpuno bijela. Dizajnerka Marian Meacham ističe da potpuno bijele kuhinje više nisu prvi izbor klijenata, ali ne odbacuje ovu boju u potpunosti. Umjesto da se odluči za potpuno bijelu paletu, ona preporučuje ulaganje u dramatičnu radnu ploču, sve od prirodnog kamena do vještačkih kompozita sa slojevima toplih, zemljanih boja daće moderan dodir bijeloj kuhinji. Pored radne ploče, obratite pažnju na izbor ručki, slavina, teksturu kuhinjskih elemenata, kako bi ova vanvremenska boja kuhinje ostala uvijek u trendu, piše Oslobođenje.

You must be logged in to post a comment Login