(FOTO) KUD “Vaso Jovanović” nastupio u Turskoj

Članovi KUD-a “Vaso Jovanović” iz Srebrenice gostovali su u Turskoj, festival “Dan djeteta” u Istanbulu – Beykoz od 19. aprila do 25. aprila. Danas smo posjetili KUD “Vaso Jovanović” na redovnoj probi gdje smo saznali više o njihovom putovanju i nastupu u Turskoj.

“U Turskoj sam se provela super, odlično. Nikad se bolje nisam provela. Upoznala sam nova kulturna umjetnička društva i voljela bih da idem ponovo,” rekla nam je Anđela Bibić članica KUD-a “Vaso Jovanović.

Pored našeg društva učestvovala su i društva iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, te nekoliko društva iz Turske i sa Kipra.

“Sam naš nastup pripreman je nekoliko mjeseci unazad a tako je i sa koreografijama. Veoma sam zadovoljan našim nastupom a i sa dočekom od strane gospode iz Turske. Zbilja smo bili toplo primljeni, lijepo dočekani i ostavili smo jako lijep dojam kao jedan moderan, kulturan ansambl koji je prepoznat kao kvalitetan i ponovo pozvan na festival naredne godine,” rekao nam je Suljo Jelkić koreograf KUD “Vaso Jovanović”.

KUD “Vaso Jovanović” u znak zahvalnosti za učešće na festival “Dan djeteta” dobio je i zahvalnicu gradonačelnika Istanbula gospodina Kadir Topbas koji je tom prilikom pozvao naše kulturno društvo da se vrati i naredne godine na ovaj festival.

“U Turskoj mi je bilo super. Tamo smo upoznali malo jezika, malo Turske. Bili smo u opštini Beykoz, to je dio Turske. Vozili smo se brodom, tamo nam je bilo super, nemam riječi,” rekao nam je član KUD-a “Vaso Jovanović”, Haris Mujić.

You must be logged in to post a comment Login