KUD „Most“ oduševio domaću publiku

U prepunoj sali Doma kulture Bratunac večeras je održan prvi godišnji koncert Kultuno-umjetničkog društva „Most“ iz Bratunca.

KUD „Most“ formiran je ove godine, a večeras je odražao godišnji koncert gdje su pored njih nastupili i KUD „Mladost“ Nova Pazova iz Srbije i KUD „Boksit“ Milići.

Predsjednik bratuačkog kulturno-umjetničkog društva Miloš Mitrović zahvalio se svima na podršci, posebno roditeljima, volonterima, građanima, na finansijskoj podršci Opštine Batunac i brojnim firmama koje su pomogle da ovo društvo bude aktivno.

„Imam tremu večeras, nisam vas očekivao ovoliko“, rekao je okupljenim Mitrović.

Načelniku Bratunca Nedeljku Mlađenoviću uručena je zahvalnica za podršku rada ovog KUD-a.

„Ovu tradiciju godišnjeg koncerta nastavićemo i dalje, a vjerujem da će nam naredne godine Sportska dvorana Bratunac biti premala da primi sve građane i goste,“, istakao je Mlađenović.

On kaže da bi u februaru ova opština trebala da se pobrati sa ruski grad Rošalj, koji je inače periferija Moskve, te da će Opština Bratunac podržati društvo u svim putovanjima i nastupima kako u BiH, tako i Srbiji, Rusiji i drugim zemljama Evrope.

Koncert se održava pod motom: „Ako jedan narod želi budućnost, treba da pameti svoju prošlost, da sačuva korijene i sačuva tradiciju“.

Kulturno-umjetničko društvo “Most” Bratunac osnovano je 2018. i nastavlja rad Folklornog ansambla „Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac koji je osnovan 2013. godine u okviru SDKPD „Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac, a učesnik je brojnih međunarodnih festivala širom Republike Srpske i Republike Srbije, kao i kulturnih i humanitarnih manifestacija na kojima je tradicionalnim igrama i pjesmama iz podrinjskog kraja predstavljena opština Bratunac.

Fotografije pogledajte a OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login