KUD „Most“ održao Šesti godišnji koncert

Sinoć je u punoj Sportskoj dvorani Bratunac održan Šesti godišnji koncert Kulturno-umjetničko društva “Most” iz ovog mjesta.

Publika je imala priliku da vidi nastup svih folklornih grupa bratunačkog društvo, osam, a niska temperature i nedostatak grijanja nije bio razlog da na koncertu bude veliki broj posjetilaca.

Pored domaćina nastupili su i gosti KUD “PKB” iz Beograda, a prisustvovali su i prijatelji iz društava iz gradova Vlasenice, Srebrenice, Bileće, Ljubovije, Stare Pazove.

U nastavku druženja uručena su priznanja i zahvalnice članovima koji su u društvu već šest godina, kako je KUD “Most” počeo sa radom pod novim imenom.

Kulturno-umjetničko društvo “Most” Bratunac osnovano je 2018. i nastavlja rad Folklornog ansambla „Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac koji je osnovan 2013. godine u okviru SDKPD „Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac, a učesnik je brojnih međunarodnih festivala širom Republike Srpske i Srbije, Grčke, Sjeverne Makedonije, Bugarske kao i kulturnih i humanitarnih manifestacija na kojima je tradicionalnim igrama i pjesmama iz podrinjskog kraja predstavljena opština Bratunac.

You must be logged in to post a comment Login