KUD „Most“ obilježio jubilej: Iz godine u godinu najmasovnija organizacija

Večeras je u Sportskoj dvorani Bratunac održan Peti godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva “Most” iz Bratunca.

Predsjednik KUD “Most” Bratunac Miloš Mitrović rekao je da ovo društvo obilježava petu godinu rada pod ovim imenom, a nastavlja tradiciju SDKPD „Sveti Vasilije Veliki“.

“Kada smo počeli imali smo 20 članova, a danas imamo više od 200 što nas svrstava u najmasovniju organizaciju u našem gradu. Zahvalio bih se svim našim članovima, stručnim članovima i saradnicima na predanom radu zahvaljujući kojem ovo društvo iz godine u godinu raste i predstavlja Bratunac na domaćim i međunarodnim smotrama”, rekao je novinarima Mitrović.

Nakon koncerta, uz prigodan zabavni program i druženje sa članovima društva i gostima obilježena je i slava KUD „Most“ Sveti Jovan Zlatousti te upriličeno lomljenja slavskog kolača.

On kaže da pored nekoliko smotri godišnje koje organizuju u Bratuncu, društvo se odaziva i na drugim smotrama u našoj zemlji, Srbija, a boravili sui u Grlkoj, Makedoniji i Bugarskoj, te da očekuju međunarodne nastupe i narednom periodu.

Na koncertu su se predstavile sve folklorne grupe ovog društva kao i gosti KUD “Azbukovica” iz Ljubovije i SKUD “Sveti despot Stefan Lazarević” iz Srebrenice.

Kulturno-umjetničko društvo “Most” Bratunac osnovano je 2018. i nastavlja rad Folklornog ansambla „Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac koji je osnovan 2013. godine u okviru SDKPD „Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac, a učesnik je brojnih međunarodnih festivala širom Republike Srpske i Republike Srbije, kao i kulturnih i humanitarnih manifestacija na kojima je tradicionalnim igrama i pjesmama iz podrinjskog kraja predstavljena opština Bratunac.

You must be logged in to post a comment Login