KUD iz Bratunca osvojio dvije nagrade na Festivalu dječijeg folklora RS

Članovi kulturno-umjetničkog društva “Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac bili su veoma uspješni na 19. Festivalu dječijeg folklora Republike Srpske, gdje su osvojili čak dvije nagrade.

Festival se održao u Zvorniku, 5. juna, a KUD “Sveti Vasilije Veliki“ osvojio je drugo mjesto u kategoriji “Folklorni ansambli“, a najbolji igrački par na festivalu dolazi upravo iz ovog KUD-a.

“Veoma sam zadovoljan i ponosan kao trener, jer smo među 33 ekipe, koje su iz većih gradova i imaju veće mogućnosti od nas, osvojili drugo mjesto, a naši najmlađi članovi Milica Bratić i Njegoš Perić proglašeni su za najboljeg igračkog para na ovom festivalu. Naročito sam srećan što su djeca zadovoljna i što će im ovo biti samo podsticaj da daju sve od sebe za dalje igre i takmičenja“, rekao je Milenko Kušić, trener ovog KUD-a.

nAGRADA KUD-a

On je dodao i da ovo folklorno društvo ne odmara, nego uskoro putuju u Vlasenicu na folklorno veče, a planiraju nešto slično organizovati i u Bratuncu.

KUD “Sveti Vasilije Veliki“ postoji već tri godine, a trenutno okuplja oko 40 djece i ovo su im prva priznanja za to vrijeme, ali, kako nam kažu, nikako nisu posljednja.

You must be logged in to post a comment Login