Kroz obuke mladi se osnažuju u omladinskom radu

Proteklog vikenda održan je seminar za mlade na temu “Omladinski rad i aktivizam“ gdje je prisustvovalo 18 omladinaca iz Milića, Bratunca i Zvornika.

Kroz interaktivni rad i praktične vježbe mladi su imali priliku da usvoje znanja iz oblasti omladinskog rada i aktivizma te da definišu potrebe mladih u navedenim lokalnim zajednicama.

Kako se navodi iz Udruženja “Foruma žena” Bratunac očekivanja učesnika su u potpunosti ispunjena jer su kroz rad razmjenjivali sopstvena iskustva i prakse te na praktičnim primjerima definisali potrebe koje će u narednom periodu realizovati.

“Drago mi je što sam bila jedna od učesnica ovog seminara jer smo imali priliku da kroz rad razmijenimo iskustva sa učesnicima, uspostavimo nova prijateljstva i zajedno definišemo potrebe mladih u našim zajednicama. Vidjeli smo da imamo slične probleme koje ćemo pokušati da riješimo. Najkorisniji mi je bio praktični rad u grupama gdje smo definisali određene aktivnosti za naredni period”, rekla je Nevena Vidović, aktivistkinja iz “Omladinskog kluba” Milići.

Ova aktivnost je realizovana kroz projekat “Mladi lideri u zajednici regije Birač 2“ koji implementira Udruženje “Forum žena “ Bratunac zahvaljujući Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI) projektu kojeg implementira IOM, a finansira Austrijska razvojna saradnja.

You must be logged in to post a comment Login