Kroz hip hop, Struja se bori za bolji život

Mladi srebrenički hip hoper, Admir Uzunović Struja nedavno je uradio svoj prvi spot za pjesmu “Trnje ili ruža”. Kadrovi za ovu pjesmu snimani su u Srebrenici, snimanje i montažu uradio je Ahmedin Đozic u produkciji Udruženja “Prijatelji Srebrenice”.

Hip hop, rep, na BiH sceni karakterišu socijalna tematika, pjesme u kojima sa autori bore sa problemima u društvu, mržnjom, životnim temama, odrastanja ali i protiv loše politike. Ovaj alternativni pravac u muzici već je postao jako popularan u našoj zemlji a krase ga orginalnosti u tekstu, Dj matrice, ples, repovanje i mnogo toga.

Za Struju sve je krenulo slučajno, odrastanje u hip hop okruženju, Živinicama motivisalo ga je, zajedno sa ekipom, da počne raditi svoje stvari i repati.

“Negdje 2008. godine smo napravili ozbiljan projekat, tada je izašla ozbiljnija pjesma i tako smo, zapravo počeli praviti muziku”, kaže Struja

Interesovanje je krenulo ranije, a posebno je zadovoljan sa ekipom Witnesses Of Brutality koju čine Mahar, Edo i Struja, U ovom sastavu izdali su i svoj prvi album “Bjesom protiv svijeta” sa 13 pjesama.

“Album je prošao mnogo dobro kod naše raje. Imali smo smo dosta nastupa u Živinicama, Doboju, Tuzli, dolazili smo i u Srebrenici i učestvovali smo na nekoliko humanitarnih koncerta” priča Struja.

O svom prvom spotu, Struja je rekao:

“Svoj prvi spot sam napravio u svom rodnom gradu Srebrenici uz pomoć Udruženja “Prijatelji Srebrenica” i mog prijatelja Ahmedina Đozića koji je uradio odličan posao. Dopada mi se spot kako je urađen, zadovoljan sam kako je ispalo.”

Ovaj mladi muzičar želi i dalje da se bavi muzikom, jer kako kaže, hip hop ga ispunjava, to za njega nije samo muzika, to je nešto više.

Tema: Ko su oni?

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login