Krajem novembra revijalni boks mečevi u Srebrenici

Piše: M. Kojić

U Srebrenici će se održati veče boksa, Boxing Night Srebrenica 22. novembra u sali “Prve osnovne škole” Srebrenica sa početkom u 19.00 časova, ulaz besplatan. Organizator je bokser i trener Mare Marčeta a generalni pokrovitelj Opština Srebrenica.

Za sve ljubitelja boksa, ovo će biti odlična noć. Kako nam je rekao naš sagovornik program se još priprema, planirano je da nastupe, pored Maneta Marčete, Alem Begić i Zvjezdan Vidaković.

Alem Begić je amaterski bokser u poluteškoj kategoriji Prve Njemačke lige, nastupa za najbolji reprezentativni klubu u Minhenu „BOXWERK“ dok u našoj zemlji nastupa za klub „Radnik“ iz Bijeljine, krajem godine prelazi u profesionalne boksere. Učesnik je mnogih međunarodnih turnira.

Zvjezdan Vidaković je profesionalni bokser iz Crne Gore, prvak Mediterana u poluteškoj kategoriji, verzija WBC.

“Meni puno znači ovaj meč jer se održava baš u Srebrenici, a posle godinu dana vraćam se u ring”, rekao je Marčeta.

Mane Marčeta, porijeklom iz Srebrenice, dugo godina bio je u amaterskom boksu i to kao reprezentativac Srbije gdje je stekao brojne medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima. U profesionalnoj karijeri ostvario je veoma zapažene rezultate, a cilj mu je titula u evropskoj ili svjetskoj konkurenciji.

O šansi da otvori boks klub u Srebrenici, Marčeta je rekao:

Sto se tiče boksa u Srebrenici, iskreno ne znam jer, pre par godina, probao sam u svom selu Skelani sa klubom, ali nisam uspeo. Dece je bilo, ali finansijska podrška je bila veoma mala. Srebrenica se polako vraća na noge posle svega što je preživela, ne možemo odmah očekivati boljitak, za to su potrebne godine i godine da bi grad opet oživeo. Za svaki sport potreban je novac koji je neophodan za putovanja, takmičenja, ulaganja u sportiste i opremu, a danas sve to košta.”

U razgovoru za eSrebrneica.ba, Marčeta je rekao da slabo prati sport i aktivnosti sportskih kluba iz Srebrenice a jedino što zna je FK “Guber” i dodao da je “sport danas mnogo napredovao i nije kao pre u slavno doba Jugoslavije sedamdesetih i osamdesetih godina, granice se obaraju, rekordi takođe. Sistem treninga više nije kao pre što je bio, sve se jednostavno menja i napreduje“.

Mladi bokser Alem Begić rekao je da se nada da će i on biti dio ove značajne večeri za boks i Srebrenicu i da će dati podršku Marčeti.

Poznajemo se već duže vremena iz amaterskog boksa a naši očevi se još duže znaju iz djetinstva, zajedno su odrasli“, rekao je Begić i dodao da vrlo rado prati sve mečeve u kojima nastupa Marčeta i da mu je drago kada iz njih izađe kao pobjednik.

boxing niht srebrenica

Detalje ove večeri boksa koja je planirana za 22. novembar saznaćete na našem portalu.

You must be logged in to post a comment Login