Krajem dana prestanak padavina

U Srebrenici i danas pada snijeg slabijeg inteziteta, krajem dana očekuje se prestanak padavaina.

Prema informacijama Službe civilne zaštite opštine Srebrenica, snježni pokrivač u gradu iznosi od 25 do 35 centimetara dok je u brdsko-planinskim oblastima visina snježnog pokrivača oko 120 centimetara, Mjesna zajednica Luka.

Regionalni put je prohodan a saobraćaj se odvija otežano zbog mokrog i klizavog kolovoza a mjestimično i zbog ugaženog snijega na kolovozu. Prohodni su još putni pravci: Zeleni Jadar-Brežani u Mjesnoj zajednici Brežani, Zeleni Jadar-Karačići u Mjesnoj zajednici Radoševići, Kragljivoda-Tokoljaci u Mjesnoj zajednici Krnjići, Kragljivoda-Poljak u Mjesnoj zajednici Osatica, Bajramovići-Kutlići i Nika-Vućevac u Mjesnoj zajednici Viogor i lokalni put Nika-Lipovac u Mjesnoj zajednici Sućeska. U toku je čišćenje ostalih lokalnih puteva u Mjesnoj zajednici Sućeska a više informacija imaćemo u podnevnom izvještaju, novi de u izvještaju Službe civilne zaštite opštine Srebrenica.

Snadbijevanje vodom je uredno, dok u isporuci električne energije povremeno dolazi do prekida.

Prema informacijama iz Elektrodistribucije Srebrenica električne energije trenutno nemaju naselje: Pribićevac u Mjesnoj zajednici Orahovica, naselje Klotjevac u Mjesnoj zajednici Radoševići, područje Mjesne zajednice Sućeska i područje Mjesne zajednice Osatica. Ekipe Elektrodistribucije Srebrenica su na terenu i rade na otklanjanju kvarova na niskonaponskoj mreži.

Iako je većina puteva u RS prohodna, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, a na pojedinim dionicama i otežano. Posebna pažnja se skreće na puteve u višim predjelima i preko planinskih prevoja, gdje na kolovozu ima ugaženog snijega i poledice. Dodatne poteškoće vozačima na dionicama M-15 Rogolji-Mliništa i R-415 Strojice-Novo Selo pričinjava jak vjetar, koji povremeno stvara sniježne nanose, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS.

You must be logged in to post a comment Login