Do kraja godine završiće se radovi na objektu Fabrike pomfrita

Kompanija „Srebreničanka“ sa partnerom iz Azerbejdžana obezbijedila je oko sedam miliona KM za izgradnju fabrike za proizvodnju pomfrita. Objekat se radi na lokaciji kod fudbalskog stadiona, na ulazu u grad.

„Radovi dobro napreduju. Nadamo se da će građevinari svoj posao završiti do kraja godine, a zatim slijedi nabavka i instalisanje opreme. Vjerujemo da će se fabrika otvoriti polovinom iduće godine, uz zapošljavanje od 40-50 radnika“, rekao je Dane Katanić, načelnik za privredu u Opštini Srebrenica.

Da bi se obezbijedile potrebne količine svježeg krompira, na dan 60 tona, opština će ovih dana organizovati sastanak sa svim zainteresovanim poljoprivrednicima.

„Želja nam je da animiramo sve poljoprivrednike da se počnu baviti proizvodnjom krompira. To će biti unosan posao jer će se sve proizvedene količine odmah plasirati u novi pogon. Zato će Opština dati podršku svim koji se žele baviti proizvodnjom ovog povrća, rekao je Ćazim Salimović, savjetnik načelnika za privredu.

On je dodao da će ovaj projekt doprinijeti ekonomskom oporavku Srebrenice. Opština će iduće godine, uz ovaj projekt, nastojati sačuvati radna mjesta u svim kompanijama, a planira se otvoriti još pedesetak novih radnih mjesta u postojećim i kompanijama koje već rade.

You must be logged in to post a comment Login