KP “Polet”: Trenutno neće biti restrikcije u Srebrenici

Jutros je na našu adresu pristigao veliki broj pitanja o tome da li je restrikcija vode ponovo nastupila jer jedan dio grada sinoć nije imao vodu.

Biljana Kandić direktorica u Komunalnom preduzeću „Polet“ Srebrenica kaže da je juče nivo vode bio zadovoljavajući i da su manji dotok imali na bazenu za Potočare.

“Za sada ima vode i neće biti restrikcija. Ukoliko se nastavi suša građani mogu očekivati restrikcije, ali ćemo blagovremeno obavijestiti o tome”, rekla je Kandićeva.

Restrikcija vode u Srebrenici počela je 18. jula za određena naselja svakodnevno u vremenu od 20.00 do 6.00 časova, nakon čega je korigovana od 15.00 do 6.00.

Sa restrikcijama se prestalo 29. jula i do sinoć isporuka vode je bila uredna. Sinoć je nakon 20 časova bez vode ostao gornji dio grada zbog čega nam se veliki broj sugrađana javio sa pitanjem da li su ponovo počele restrikcije.

Do 2014. godine Srebreničani su imali česte restrikcije tokom ljeta, ali su sanirani kvarovi na kojim se gubila veća količina vode zbog čega je dolazilo do prekida i već nekoliko godina vodosnabdijevanje se odvijalo redovno.

You must be logged in to post a comment Login