Košarkaški klub Bratunac u Prvoj ligi RS zauzeo 6. mjesto

Košarkaški klub Bratunac, jedini prvoligaš u našem regionu, završio je ovu sezonu na 6. mjestu Prve lige Republike Srpske, sa 31 bodom, sa 11 pobjeda i 9 poraza u igri.

Prvi tim ovog kluba već nekoliko godina unazad igra veoma dobru košarku i kotira se u samom vrhu tabele, a kako su nam rekli, ovim rezultatom su zadovoljni.

“Zadovoljni smo postignutim, na početku sezone smo zacrtali da budemo na sredini tabele, da ne dođemo u situaciju da se borimo za opstanak, mi smo to i premašili, čak smo se borili za vrh tabele. Gledajući objektivno, kroz kakve smo probleme prošli, vrlo smo dobri. Nekoliko igrača je dolazilo samo na utakmice, a trenirali su u Bijeljini, dakle nedostajao nam je zajednički trening“, rekao je o upravo završenoj sezoni trener u ovom klubu Ognjen Radić.

Osvojeno je šesto mjesto, iako je trećeplasirana “Sutjeska“ imala samo pobjedu više od njih, a jedini su na tabeli pobijedili finaliste, igrače “Studenta“ i “Prijedora“ na njihovom terenu, i time su pokazali koliko kvalitetnu košarku igraju.

“Prvi tim ovog kluba već je na odmoru, a u sljedećoj sezoni plan nam je da budemo bolji od ove i, naravno, da se borimo za sam vrh Prve lige Republike Srpske“, rekao je Radić.

You must be logged in to post a comment Login