Konkurs za najbolju priču na temu “Priče o tijelu”

Tijelo kao objekat, požuda, nagon, hram, tijelo kao simbol, tijelo kao sredstvo razmjene, dodir, zagrljaj, tijelo kao bol, propadanje, smrt, tjelesnost kao (ne)mogućnost ljubavi. Sve su to teme na koje možete napisati svoju priču i poslati je na konkurs “Crne ovce” za najbolju priču na temu “Priče o tijelu”.

Možete slati priče svih tema i žanrova, važno je samo da se kao bitan motiv vaše priče pojavljuje tijelo, dio tijela, odnos tijela i prostora, osjećanje tjelesnosti u najširem smislu. Tijelo može biti tijelo čovjeka, životinje ili nekog drugog bića. Tijelo može biti shvaćeno fiziološki i simbolički.

Autori ovog konkursa očekuju vašu društvenu, ljubavnu, erotsku, misaonu, esejističku, horor, fantastičnu, dječju, humorističku i drugu prozu. Jedan autor može poslati više priča. Priče treba da budu dužine do 5 kucanih strana.

Priče šaljite na e-mail: info@blacksheep.rs. Konkurs je otvoren do 25. maja 2015. godine. Rezultati će biti poznati prvog juna, a odabrane priče objavljene tokom juna i jula. U naslovu mail-a napišite: Za konkurs, a Word dokument nazovite imenom, prezimenom i naslovom priče (Marko.Marković.Naslov priče). Ispod priče navedite svoje kontakt podatke i kratku biografiju.

Najbolje tri priče bit će simbolično nagrađene, a ostale priče koje prođu u najuži izbor bit će objavljene na web stranici blacksheep.rs. Takođe, sve priče iz užeg izbora ulaze u konkurenciju za objavljivanje u drugom po redu zborniku ,,Crna ovcaˮ, koji je planiran za jesen 2015. godine.

Izvor: Glasnaroda.ba

You must be logged in to post a comment Login