Koncesija vode Guber trebala bi biti vraćena Srebrenici

Koncesija na vode Guber mogla bi biti vraćena Srebrenici čime se otvaraju vrata za pokretanje banjskog turizma, rekao je savjetnik za ekonomska pitanja načelnika Srebrenice Desnica Radivojević.

Vlada Republike Srpske vratila je sudski koncesiju na vodu od firme iz Srbije, a prema riječima Radivojevića, cilj lokalne zajednice je da ta koncesija pripadne Srebrenica.

“Idemo u smjeru da razvijamo javno privatno partnerstvo ukoliko Vlada Republike Srpske da koncesiju, vrati Srebrenici, da nas uvrsti u sistem banja Republike Srpske da mi ovdje pokušamo da nađemo investitoria koji će nam pomoći da napravimo novi objekat”, kaže Radivojević i ističe da bi investiror dobio koncesiju na 30 godina čime bi Srebrenica dobila najviše a razvijao bi se i ugostiteljstvo i duge uslužne djelatnosti.

On kaže da je Opština Srebrenica nekoliko puta razgovarala sa sadašnjim vlasnikom objekata na Guberu ali da nisu postigli dogovor zbog čega se priprema lokacija iznad vode Ljepotica gdje bi se izgradio novi objekat.

“Tu bi se započeo objekat na dva sprata, na 500-600 kvadrata gdje bi doveli i Guber vode, sa ciljem da se kupimo hotel od Fabike duhana Sarajevo u centru grada sa novim investitorom i da to uvežemo i omogućimo razvoj banjskog turizma”, rekao je Radivojević.

U toku je priprema projekta čime bi se uradio kompletan put prema Guberu sa led rasvjetom, stazom, klupam i potpornim zidovima, koji bi trebala da finasira Vlada Republike Srpske.

Ovo bi bila prva faza, a druga je pakovanje i izvoz vode.

Radivojević smatra da je vlasnik objekata na vrhu Gubera počeo sa izgradnjom ogromnih objekata i da je potrebno krenuti sa manjim i na taj način razvijati banjski turizam koji je primaran za ovu opštinu.

“Trebaće nekoliko godina da bi se Banja Guber vratila na pravi put i ponovo postala prepoznata”, poručuje Desnica Radivojević.

You must be logged in to post a comment Login