Koncertom Negativa i Fuzije zvanično otvoreni kulturni dani

U Bratuncu su juče šetnjom Planinarsog društva “Kik” te koncertom beogradske grupe Negativ zvanično otvoreni 16. kulturno-sportska manifestacija “Đurđevdanski dani – Bratunac 2017” koja će trajati do 6. maja.

Popularna beogradska grupa Negativ okupila je veliki broj Bratunčana kao i Srebreničana koji su došli da uživaju u kvalitetnom koncertu i dobroj svirci na trgu Bratunca. Kao predgrupa nastupio je bend Fuzija iz Bratunca.

Za sutra, 1. maja, od 10.00 časova počinje tradicionalni turnir u šahu, turnir u tenisu je odložen, a u večerenjem terminu od 20.00 časova održaće se veče folklora.

Za 2. i 3. maj od 18.30 časova planirano je održavanje stvaralaštva osnovnih škola gdje će učestvovati OŠ “Petar Kočić” Kravica, OŠ “Branko Radičević”, OŠ “Vuk Karadžić” i Dječije obdanište “Radost” Bratunca.

Tokom ove manifestacije biće odigrana predstava “Srbi” u izvedbi Ljubivoja Tadića 4. maja u 20.00 časova u Domu kulture Bratunca, a 5. maja održaće se likovna kolonija i nastup najmlađih iz vrtića kao i opštinski kros.

Kao i do sada, manifestacija se završava obilježavanje Đurđevdana, Dan opštine Bratunca, uz lomljenje kolača i bogosluženje.

Budžet za ovogodišnju manifestaciju je oko 14.000 KM, a pokrovitelj je Opština Bratunca.

You must be logged in to post a comment Login