Koncertom na trgu obilježen Svjetski dan muzike u Bratuncu

Večeras je u centru Bratunca, na bini gradskog trga koncertom obilježen 21. jun, Svjetski dan muzike.

Ovo je drugi put da se u Bratuncu na ovakav način obilježava ovaj dan na inicijativu profesorice muzike Željke Malović, čiju ideju je podržao i bratunački Dom kulture.

“Ove godine pored Doma kulture Bratunac i Dječijeg hora ‘Ludmer’ imamo i plesače iz ‘Male plesne grupe’ koju vodi učiteljica Danka Vuksić. Bratunac je od prošle godine na mapi obilježavanja Svjetskog dana muzike, među rijetkim gradovima u našoj zemlji”, rekla je Željka Malović, vođa Dječijeg hora “Ludmer”.

Nastupili su i pijanisti Muzičke škole “Vojin Komadina” iz Zvornika koji su izveli nekoliko kompozicija, a publika je mogla da uživa bogatom programu koji je pripremljen.

21. jun, pored toga što je prvi dan ljeta, veoma je značajan za afirmaciju muzike, muzičara u umjetnika generalno, i u svijetu se obilježava raznim koncertima na kojima nastupaju afirmisani i neafirmisani muzičari.

Svjetski dan muzike slavi se kao prepoznatljiv međunarodni muzički događaj otkako je Ministarstvo kulture Francuske uspostavilo ovaj praznik 1982. godine, a koji šest godina ranije zagovaran i proslavljen na radiju.

You must be logged in to post a comment Login