Koncertom Katere počela peta manifestacija „Bratunačke duhovne večeri“

Večeras je počela peta jubilarna manifestacije „Bratunačke duhovne večeri“ koju organizuje Svetosavska omladinska zajednica i Dom kulture Bratunac.

Program je počeo lomljenjem slavskog kolača i obilježavanja slave Svetosavska omladinske zajednice Bratunac.

Održan je i koncert klasične muzike koji su izveli članovi muzičkog sastava „Katera“ iz Istočnog Sarajeva.

Zajedno sa manifestacijom „Bratunačke duhovne večeri“ održaće se i „Dani ćirilice“ koji će zvanično biti otvoreni 17. septembra koje će otvoriti predavanje prof. dr Vanje Stanišića na temu „Integrativne i dezintegrativne sile u istoriji ćirilične pismenosti“. Specijalni gost biće Dušan Pejić, viši asistent za užu naučnu oblast Specifični jezici (Srbistika) na Filozofskom fakultetu Univerziteta Istočno Sarajevo i jedan od najboljih guslara sa prostora naših krajeva iz Srebrenice.

Program dvije manifestacije trajaće mjesec dana i ulaz je besplatan za sve posjetioce.

Planirano je predstavljanje i promocija književnog opusa pisca Nenada Milkića iz Malog Zvornika 1. oktobra, a tu je i redavanje na temu „Srpski kulturni obrazac“ prof. dr Mile Lompara, porodična šetnja kao i drugi sadržaji.

Za 25. septembar zakazan je koncert dječijeg hora „Ludmer“, koji radi pri Domu kulture Bratunac, koji vodi profesorica Željka Malović, a nastupiće i gosti iz Zvornika, dječiji hor „Zvončići“.

You must be logged in to post a comment Login