Koncertom Garavog sokaka počeli 15. “Dani Srebrenice 2018”

U Srebrenici večeras je zvanično počela petnaesta privredna i kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice 2018” koncertom Garavog sokaka.

Manifestacija je otvorio načelnik Srebrenice Mladen Grujičić kazavši da je ovo način kako se podržava kultura i da ova manifestacija svake godine postaje sve kvalitetnija.

On je istakao da manifestacija promoviše zajedništvo i da Opština Srebrenica nastavlja da podržava kultur, sport i mlade.

Jubilarna petnaesta manifestacija ove godine ponudiće niz sportskih, kulturniih i zabavnih sadržaja, a program je poznat.

Tokom “Dana Srebrenice 2018” biće predstavljeno nekoliko knjiga među kojima je “Zbornik o Osatu”, autora Radomira Pavlovića, brošura ljubavnih pjesama Emina Bektića, “Srebrenica u oku dječaka”, autorke Svetlane D. Marković, promocija knjige poezije “Iznad svemira” Dijane Gagić kao i književna promocija Stane Prodanović.

Planirane su šetnje maturanata srednje i osnovne škole, promocija obdaništa, osnovnih i srednje škole, a tu su i turniri u basketu, fudbalu, međunarodno takmičenje u ribolovu, gađanje glinenih golubova i druge sportske aktivnosti.

Nakon petnaest godina ovo je prva manifestacija da neće biti održane pozorišne predstave.

Najavljena je smotra folklora u organizaciji SKUD “Despot Stefan Lazarević”, kao i koncert drugog dana, KUD “Vaso Jovanović” Srebrenica.

Na kraju manifestacije u Srebrenici će se održati Sportske igre mladih za djecu iz Srebrenice i susjednih opština.

Manifestacija se održava pod motom: “Srebrenica, na putu evropske budućnosti!”.

Pored Opštine Srebrenica, pokrovitelj manifestacie je predsjednik i Vlada Republike Srpske, a zlatni sponzor je Kompanije “Gross”, Rudnik olova i cinka Sase.

“Dani Srebrenice 2018” biće zatvoreni 2. juna, koncertom grupe Hari Mata Hari na sportskim terenima.

You must be logged in to post a comment Login