Koliko jagoda dnevno je dovoljno pojesti kako bi imali zdravstvene koristi

Prije nego što izrazimo svoje osjećaje nekome koga volimo, važno je da svakodnevno sebi kažemo da volimo sebe i da zaslužujemo sreću.

Ponekad je teško razdvojiti ove dvije vrste ljubavi, ali to je neophodno kako bismo zadovoljili svoje potrebe i u paru i kao pojedinci. Ako se ikada nađete u situaciji u kojoj morate napustiti osobu koju volite jer vam veza s njom uzrokuje više bola nego radosti, tada znate koliko je teško donijeti takvu odluku.

Ljubav bi trebala biti lijepa, utješna i mudra. Samo kada volimo sebe, možemo voljeti druge osobu iskreno. Oni koji nemaju ljubavi prema sebi, teško uspostavljaju zdrav i iskren odnos s drugom osobom. Ljubav se gradi iz dana u dan, ali oba partnera moraju biti spremna na to.

Oni koji ne vole sebe, traže da im drugi ispune emocionalne praznine. Često, kada se zaljubimo u osobu koja ne voli sebe, vjerujemo da smo mi njihovi spasioci, odgovor na sve njihove patnje. No, često se dogodi da na kraju budemo iscrpljeni, zanemarujući sebe.

Ako želimo dati ljubav koju netko zaslužuje, moramo prvo dovoljno voljeti sebe. Zrela veza je odnos u kojem nema ucjena, nema “tvoje” i “moje”. U zreloj vezi možemo slobodno voljeti sebe jer ne prisiljavamo druge da ispunjavaju naše nedostatke i strahove i da budu naši spasioci. Bilo koji razlog koji nas natjera da napustimo osobu koju volimo, trebali bismo biti spremni oprostiti.

To neće uvijek biti lako i mogli bismo se suočiti s boli, ali to možda moramo proći kako bismo završili tu fazu našeg života. Ljubav prema sebi nam omogućuje da djelujemo zrelo, čak i u najkompleksnijim situacijama. Osobe s niskim samopoštovanjem često ostaju u toksičnoj vezi iz straha od samoće i zbog straha da će ostati bez osobe koju vole.

Radije ostaju u vezi koja ih ne čini sretnima. Nikada ne bismo smjeli dopustiti da se nađemo u takvoj situaciji. Ljubav prema sebi nam daje hrabrost da se udaljimo od osobe s kojom nema budućnosti, te hrabrost da napustimo vezu koja nas više boli nego raduje, piše Sve za ženu.

You must be logged in to post a comment Login