Kocka u budžet donijela 14,3 miliona KM

Od priređivanja igara na sreću u osam mjeseci ove godine u budžet Republike Srpske slila su se 14,33 miliona maraka, što je za 11,47 odsto više u odnosu na isti period 2015. godine, podaci su Republičke uprave za igre na sreću.

Ljubitelji igara na sreću iz godine u godinu donose sve više novca u budžet RS.

Portparol Republičke uprave za igre na sreću Danijela Ćapin potvrđuje da se prihod po osnovu naknada i poreza od priređivanja igara na sreću, zabavnih i nagradnih igara konstantno povećava.

“Na kraju prošle godine u kasu se slilo 19,75 miliona KM, a samo godinu radnije 16,83 miliona. U 2013. godini prihodi od naknada i poreza od igara na sreću iznosili su 16,08 miliona KM, a 2012. godine 14,44 miliona – rekla je Ćapinova.

Ekonomista Zoran Pavlović kaže da je rast prihoda od igara na sreću odlika siromašnih zemalja u kojima ekonomija i privreda nazaduju.

“Za većinu nezaposlenih ljudi, koji ne mogu da pronađu posao, igre na sreću su jedini način da se preko noći dočepaju novca, što se rijetko kad dešava. Ipak, to se rijetko i dešava, jer novac u ovoj priči zarađuju organizatori takvih igara”, rekao je Pavlović.

Izvor: Glas Srpske

You must be logged in to post a comment Login