Kljukuša, recept nakon čega se traži komad više

Pored tope, begove čorbe, sogan-dolme, šiš-ćevapa, i drugih tradicionalnih bosanskih jela, za iftar možete napraviti i kljukušu. Gotovo nema onoga ko ne voli ovu vrstu pite sa krompirom, a vrlo je jednostavna i brza za napraviti.

Sastojci: 1 kg krompira, 1 veća glavica luka, 2 kašičice soli, 10 gr brašna, 100 ml ulja, 2 kašike putera, biber.

Način pripreme:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Krompir ogulite, narendajte zajedno sa lukom i posolite. Tepsiju stavite u rernu da se zagrije. Ocijedite višak vode iz krompira pa ga pomiješajte sa brašnom. Tepsiju namažite uljem, pospite po njoj smjesu od krompira i pospite otopinom putera i ulja. Pecite 40-ak minuta dok ne porumeni,piše Faktor, prenosi Haber.

Foto: Coolinarika.com

You must be logged in to post a comment Login