Klizišta u selima Slatina, Lipovac, Opetci, Bradima, Bajramovići

Salko Tursunović iz mjesne zajednice Sućeska rekao je da je situacija u ovoj mjesnoj zajednici veoma komplikovana, ali da je najkritičnije u selu Slatina.

“Situacija je vrlo komplikovana. Imamo veliki broj klizišta u selima Slatina, Lipovac, Opetci, Bradima, Bajramovićima i klizišta prijete kućama. Radnici komunalnog preduzeća deblokirali su prolaz u Bajramovićima i sad je taj putni pravac prohodan. U našoj mjesnoj zajednici jučer je bilo snijega, danas se otopio,” kazao je Turunović ističući ipak da je najkritičnije u selu Slatina koje je odsječeno od Srebrenice i blokirane su sve putne komunikacije koje vode do Slatine, ali i telefonske linije.

Senahid Hasanović odbornik u Skupštini opštine Srebrenica putem talasa RGD studio Srebrenica uputio je apel za pomoć ističući da i najstariji stanovnici ovog sela nisu zapamtili ovakvu situaciju.

“Mi smo zaista odsječeni od svijeta. Nemamo struju, imamo domaću vodu, a nigdje iz sela ne možemo izaći. Odmah na početku od sto metara od kuća pukle su usjeline, ako ovakvo nastavi padati kiše ne znamo da li će i selo ostati, jer ovo se nije desilo nikad, ljudi u sto godina nisu upamtili da je bilo ovakvo.Stanovništvo se može čuvati samo na 200 metara kvadratnih, i nigdje ne možemo, odsječeni smo od svijeta,” rekao je Hasanović ističući da za sada nema bolesnih.

“Jedina komunikacija kako bi nam se moglo pomoći jest onaj preko Pala i maršute kojima ide Marš mira. Zamolio bi da nam dostave naftu i hidrauličnog ulja, jer može doći niva iz Opštine putnim pravcem preko Pala kako bi se stanovništva samo organiziralo i vadilo iz ove situacije,” rekao je Hasanović dodajući da su ga kontaktirali stanovnici Lehovića koji, kako kaže Hasanović, ne mogu iz sela izaći ni pješke, a teško stanje je i u selu Sastavci gdje se obrušio put, kao i asfaltni put u selu Milačevićima.

RGD studio Srebrenica

You must be logged in to post a comment Login